Om

VEM ÄR

JOHANNA?


En fotograferande  hundnörd och etolog utbildad via Etologi- och djurskyddsprogrammet vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Studierna gav en kandidatexamen i biologi med inriktning etologi och antrozoologi (djurs beteende och orsakerna bakom dem samt interaktion mellan djur och människor). När det gäller djur är det viktigaste för mig att lära sig att förstå dem, vilka beteenden har de stort behov av att få utföra och vad är det vi vill att de ska göra. Jag väljer att inte fokusera på vad vi inte vill eftersom det för varje beteende vi vill se mindre av, finns det ju ett annat vi vill se mer av. Då tycker jag det är bättre att fokusera på hur vi kan få mer av det beteendet vil önskar, inte hur vi ska få det andra att minska. Det kommer på köpet när det vi förstärker det önskade beteendet.


Foto: Emil Bäckman

Jag fotar både som hobby och tar uppdrag av olika slag. De flesta uppdrag involverar djur men jag fotar även bröllop, student, konfirmation och barn.  Att ta uppdrag som jag tidigare inte haft är utmanande och ibland svårt, men det ger mig mer erfarenhet inför framtiden. På fritiden tränar och tävlar jag och mina pumi agility, utställning och rallylydnad. Ett och annat spår blir det också.

Jag jobbar också som verksamhetssamordnare på Hunddagiset TriBus Bräcke diakoni, en verksamhet där hundar och människor möts som stöd och utveckling för varandra. Jag är medlem i Etolog.se, en plattform för alla djurägare. Här erbjuds rådgicning, utbildning och kurser om djur.