Etologi

ETOLOGI


Etologi betyder läran om djurs beteende och orsakerna bakom dem. Alltså varför gör djur så?

Många djurägare upplever någon gång olika typer av problem med sina djur. Det kan handla om hunden som drar i kopplet, skäller på andra hundar på promenaden, rädslor eller något helt annat. Som expert på djurs beteende, med kunskaper som grundas i vetenskaplig forskning på hur djur fungerar, kan jag hjälpa och stötta dig som djurägare i att få ditt djur att bete sig på ett annat sätt. Genom att fokusera på vad vill vill se för beteende och förstärka det, kan vi ändra djurets beteende och också dess inställning till ett föremål eller situation. Det handlar om att vara konsekvent, ha tålamod, belöna mycket och självklart ge djuret kärlek. Djuren är våra familjemedlemmar och vi ska behandla dem med kärlek och respekt, precis som en annan familjemedlem. Alla individer har sin egen personlighet och integritet. Därför kan inte alla tränas på exakt samma sätt men grunden är densamma. Det gäller bara att anpassa metoden så att den passar just den enskilda individen. Som etolog kan jag hjälpa dig med ditt djur och eventuella oönskade beteenden. Likt  exempelvis en hundpsykolog utreds djurets beteende och en träningsplan görs. Jag hjälper dig med hur du ska göra och stöttar dig i processen. Som etolog har jag en treårig akademisk utbildning där den senaste forskningen på djur och deras beteende använts i studierna, allt för att få så djup kunskap som möjligt. Jag har en kandidatexamen i biologi med inriktning på etologi som jag tagit vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Skara.


När det kommer till träning av djur finns inga snabba metoder. Det är viktigt att hitta källan till beteendet vi upplever som problematiskt för oss själva eller djuret och börja arbetet där.  Att ändra ett beteende tar tid och det är viktigt att ha med sig det i tanken från början. Beroende på hur länge det oönskade beteendet på gått och hur starkt det är kan tiden variera. Det viktiga är att fokusera på hur vi vill att djuret SKA göra, förstärka det, uppmärksamma framstegen och ha tålamod. Jag finns med och stöttar i den processen och ger dig verktyg att arbeta med.

Tveka inte att kontakta mig om du önskar rådgivning. Jag gör hembesök där vi pratar om de problem du upplever och vi gör upp en träningsplan.


Priser 2019


Startpaket Rådgivning: 1 300 kr

Här ingår två besök, det första 60, det andra 40 min, telefonmöte samt skriftlig träningsplan. Rekomenderas vid vår första kontakt.


Rådgivning, 60 min: 750 kr

Vi träffas hemma hos dig för rådgivning och träning. Uppföljande telefonmöte, ca 20 min ingår.Jag utgår från Kungälv i Västra Götalands län. För resor utanför Kungälv och Göteborg tillkommer resetillägg.


 

Jag föreläser om hundens beteende. Tips på ämnen är:


  • Att träna och uppfostra hund, vad är egentligen skillnaden?
  • Du - din hunds trygghet.
  • Dominans och social struktur hos hunden


Vill din hundklubb eller hundskola hyra mig? Kontakta mig för prisuppgifter!

Johanna Strandner


- Etolog = en person med kunskap om djurs beteende och orsakerna bakom dem

Utbildad vid SLU i Skara

Medlem i Sveriges Akademiska Etologer


Jag är medlem i Etolog.se, sidan där du kan boka en etolog - finns för alla djur!

Godkänd för F-skatt